Twitter Şikayettwitter.com/izmirhim

DUYURU DETAY

Kurban Bayramı için kurban kesim noktaları, ücretlerimiz ve önlemler belirlendi...
Kurban Kesim Yerleri Ücretler ve Önlemler

Kurban kesimleri için 15 çadır ve 7 mobil konteyneri ve çadır ile su –hava tesisatları ve portatif tuvalet oluşturdu.
 6 adet büyükbaş, 1 adet küçükbaş kesim konteynerinde kesim hizmeti Belediyemizce veriliyor.
Kesim Konteynerleri  Bornova Işıkkent Kurban Pazarı (Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Karşısı)
(2 adet büyükbaş 1 adet küçükbaş)
Konak - Kocakapı Mahallesi Yeşildere Semti (Eski Bitpazarı) Boş Arsalar (2 adet büyükbaş)
Bayraklı – Doğançay Mezarlığı yanına (2 adet büyükbaş)
Kurulacak olan 15 adet kesim çadırları İlçe Kurban Hizmetlerine kesim yapılması amacıyla devir ediliyor.

İl Genelinde Kurban Satış Yerleri için tıklayın

İl Genelinde Kurban Kesim Yerleri için tıklayın

Kesim Tarifesi ve Kesim Sırası
Kesim tarifesi Mezbahalar ile Konteynırlarda aynı olacak.
Kesim için sıra 05 Ağustos Pazartesi günü mesai saatleri içerisinde Konteynır alanlarında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi tahsildarlarından ücreti ödenerek makbuz karşılığı ile alınacak.
Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Aliağa, Bayındır, Bergama, Kiraz, Ödemiş, Selçuk ve Urla mezbahalarında yine kurban kesimi gerçekleştirilecek.

Kesim ücretleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda ve mobil kesim ünitelerinde büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 300 TL, ikinci ve diğer günlerde ise yığılmaları engellemek için 45 TL indirimle 255 TL, küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 100 TL, diğer günler 75 TL olarak belirlendi.
Kurban kesim sırası alma işlemi mezbahalarımızın bulunduğu Yerel Hizmetler binalarımızdan 29 Temmuz tarihi itibari ile kesim sırası alabilecek. Vatandaşlara görevli personel tarafından "gıdaya uygun et taşıma poşeti" dağıtılacak.

İlçelerdeki mezbalarımızın kesim randevusu ve ücret bilgisi için tıklayın

Kurban Kesimi Yapılamayacak Alanlar
Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesinlikle kurban kesimi yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve Belediye zabıta görevlileri tarafından 105 TL para cezası uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Haşere Mücadele Ekipleri ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını hem kurban satış yerlerinde hem kurban kesim yerlerinde Bayram süresince ve sonrasında devam edecek.

Temizlik için Önlemler
Hayvan satış alanlarında çadır içlerindeki ve toplama alanlarındaki hayvan dışkılarına karasinek üremesini önlemek amacıyla larvasit uygulaması, toplama alanlarındaki dışkıların üzerine toz kireç uygulaması her gün yapılacak.
Ayrıca ergin karasinek mücadelesi için alan genelinde sırt ULV cihazı ile insektisit uygulaması düzenli olarak gerçekleşecek.

Kurban satış alanlarında hayvan dışkılarının belli bir alanda toplanması ve günlük olarak uzaklaştırılması işi ilçe belediyelerinin sorumluluğunda devam ediyor.
[5.8.2019 1]

Cumhuriyet Bulvarı No: 1 Konak-İZMİR